Novosti Radionice
ekonomskog novinarstva

Konkurs za učešće na “Radionici ekonomsкog novinarstva” 2023. godine

Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu i nedeljnik „Vreme“ i ove godine organizuju „Radionicu ekonomskog novinarstva“ koja će se održati u toku oktobra i novembra 2023. na Fakultetu političkih nauka. Studenti će imati priliku da tokom dva meseca slušaju kvalitetna predavanja i prođu praktičnu obuku i rad sa mentorima i mentorkama iz akademske zajednice, relevantnih medijskih organizacija i uspešnih kompanija. Na kraju radionice za najbolje polaznike obezbeđena je stipendija za rad u nedeljniku „Vreme“.

Radionica ekonomskog novinarstva je interaktivni projekat Fakulteta političkih nauka i nedeljnika ,,Vreme” u cilju stvaranja nove novinarske elite u oblasti ekonomije i finansija. Cilj projekta je unapređenje znanja i veština, kao i podizanje kapaciteta u sferi ekonomskog novinarstva zasnovanog na programskoj edukaciji studenata Fakulteta političkih nauka. Na projektu su se okupili predavači iz najvažnijih medijskih kuća i kompanija koji imaju bogato iskustvo u ekonomiji, pisanju i uređivanju ekonomskih testova i prikupljanju i raspolaganju podacima, a koji će kroz svoja iskustva i znanja studentima pomoći da objektivno i tačno izveštavaju o biznisu, preduzetništvu i ekonomiji.

Pozivamo zainteresovane studente treće i četvrte godine osnovnih akademskih studija novinarstva i studente master akademskih studija Fakulteta političkih nauka da se od 1. 9. do 15. 9. 2023. godine prijave na konkurs za učešće na ,,Radionici ekonomskog novinarstva” i pošalju motivaciono pismo i CV prof. dr Aleksandri Krstić na mejl adresu aleksandra.krstic@fpn.bg.ac.rs sa naznakom „Prijava na konkurs za Radionicu ekonomskog novinarstva“. Uspešni kandidati će biti obavešteni o rezultatima konkursa do 20. 9. 2023. godine. Početak radionice predviđen je za 4. 10. 2023. godine.